منتور یک قصه پر غصه!

منتور یا تسهیلگر کلمه آشنای دنیای امروز استارت‌آپی‌هاست. مفهومی سهل و در عین حال ممتنع. کلمه‌ای که خیلی‌ها از آن دل خوشی ندارند.

” استاد، مشاور، مربی یا مرشد؟ منتور کدام‌یک از اینهاست؟” سوالی مهم که باید به آن پاسخ داد اما تنها سوال این حوزه نیست. منتورشیپ مملو از چرایی‌ها، چیستی‌ها و چگونگی‌هاست.

منتور خوب کیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟ آیا حتماً باید فردی استارت‌آپی باشد؟ او را از کجا پیدا کنیم؟

میثم زرگرپور، منتوریست با دغدغه استارت‌آپی. عاشق این حوزه است و ارتباط نزدیکی با اکوسیستم استارت‌آپی کشور دارد. خیلی‌ها او را با کافه آی‌تی می‌شناسند. در ۴ رویداد همنت، ۲ دوره جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی، الکام استارز و جشنواره کارآفرینی بریج ۲۰۱۵ برلین، داور و تسهیلگر بوده است.

میثم زرگرپور، در کارگاه “منتور، منتورشیپ و باقی رفقا” دوره اول کیمیاکالج از نقش تحلیل، تجربه، دانش و شبکه برای تسهیلگران گفت. “ اگر شیطان در جزئیات نباشد هم قطعاً فرشته در کلیات است! تسهیلگر خوب درک عمیق و مطلوبی از کلیات، اصول و البته روش‌های اجرایی دارد.”

در خلال کارگاه، زرگرپور گاهی هم پا در کفش منتورها کرد و با صراحت لهجه خاص خود، به بیان زوایای مختلف حوزه منتورشیپ، معیارها و مباحث مالی پرداخت.

منتورشیپ از جنس ارتباط است. “شبکه اتفاقی یک‌طرفه نیست، بلکه دوطرفه است. نقش این ارتباط دوطرفه، در روابط بلندمدت پررنگ‌تر است. منتور و منتی هر کدام دارایی‌هایی دارند که می‌توانند با یکدیگر به اشتراک بگذارند. چه دارایی‌ای بهتر از اطلاعات! در رابطه خود با منتور، طلبکار نباشید. بلکه به این رابطه به چشم یک سرمایه‌گذاری نگاه کنید. شبکه خود را بسازید و توسعه دهید.”

“تا می‌توانید کانکت شوید!”

پس از پاسخ‌دهی به سوالات اصلی، زرگرپور برای دانشجویان کیمیاکالج از ترفندهایی گفت که به آنها کمک می‌کند پس از یافتن منتور خود، جواب بله را از او بگیرند. موارد ذیل، از جمله این ترفندهاست:

  • جدی باشید و نشان دهید جدی هستید
  • MVP داشته باشید
  • حوزه علاقه منتور را خوب بشناسید.
  • فقط علاقه مهم نیست. تخصص منتور را نیز بشناسید.

در آخر، زرگرپور به یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان پاسخ داد و از اعتماد حقوقی به منتور گفت.

“با اینکه سازوکارهای قانونی چون NDA و NCA وجود دارد، اما با گسترش شبکه‌های اجتماعی و شناخت افراد از فعالان اکوسیستم، اخلاق حرفه‌ای لازمه فعالیت و بقای منتورهاست.”

 

ویدئوی زیر را ببینید تا با ویژگی‌های یک منتور استارت‌آپی، آشنا شوید.

 

 

یک دیدگاه در “منتور یک قصه پر غصه!

  • بهمن ۲۱, ۱۳۹۶ در۱۲:۰۶ ب.ظ
    پیوندیکتا

    خوب بود ،، دنبال یه چیز دیگه تو گوگل بودم اومدم اینجا شانسی

    سایت جالبی دارید لینکتونو برای چندتا از دوستام فرستادم بدردشون میخوره ،، ممنون

    پاسخ

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *