راهکارهایی برای بهبود و توسعهی مهارتهای مذاکره (قسمت اول)
مذاکره، مهارتی است که همهی ما هر روزه با آن مواجهیم و برای دستیابی به اهداف و خواستههایمان باید این مهارت را در خود تقویت کنیم. مسائل مختلفی که با آنها مواجهیم (چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفهای/شغلی) بسیار حائز اهمیت هستند و معمولاً دستیابی به نتایج دلخواه، به عوامل متعددی بستگی دارد که هنر مذاکره یکی از آنهاست. هنر مذاکره، به شما کمک مینماید تا در هر شرایطی، به بهترین شکل ممکن به نتایج مطلوب و مناسب دست پیدا کنید. حرفهای شدن در این مهارت، میتواند در آینده برای شما فرصتهای ارزشمندی را ایجاد کند. بنابراین، اگر خود را مذاکرهکنندهی خوبی نمیدانید یا احساس میکنید نیاز به بهبود این مهارت در خود دارید؛ در این مطلب با ما همراه باشید تا چند روش ساده را برای بهبود مهارتهای مذاکره برای شما عنوان کنیم.
“نه” گفتن را تمرین کنید.
نه گفتن، کار سادهای نیست؛ اما کسانی که میخواهند در مذاکره، حرفهای شوند باید بدانند که پاسخ مثبت تنها یک رو از مذاکرات است. روی دیگر مذاکرات، توانایی نه گفتن و به عبارتی پاسخ مثبت ندادن به خواستههای طرف مقابل است. شما باید بدانید که بله گفتنِ همیشگی، مهارت مذاکرهی شما را تضعیف میکند. بنابراین، نه گفتن را با مسائل کوچک و پیش پا افتاده تمرین کنید. ممکن است برخی از مسائل برای شما کوچک به نظر برسد؛ اما نه گفتن به آنها میتواند یک قدم بسیار بزرگ برای دستیابی به اهدافتان باشد و تمرین خوبی برای نه گفتن به درخواستهای بزرگتر است.
ارزش خود را بدانید.
یکی از دلایلی که افراد به تمام درخواستهای طرف مقابل، پاسخ مثبت میدهند این است که ارزش واقعی خود را نمیدانند. یکی از عناصر اصلی در مذاکرات، دانستن مواردی است که شما در دست دارید و باید روی میز مذاکره بگذارید. بنابراین، هر چه مهارتهای خود را توسعه دهید و تجارب خود را غنیتر نمایید؛ میتوانید با اعتماد به نفس بیشتری در مذاکرات حضور یابید. بهعنوان مثال، اگر در حال مذاکره برای دریافت حقوق بیشتری هستید؛ میتوانید به پروژههای موفقی که در گذشته انجام دادهاید اشاره کنید و میزان تأثیرگذاری خود را در رشد شرکت بیان کنید. در رابطه با بیان نقاط قوت و ارزشهایتان به خاطر داشته باشید که همواره مواردی را بیان کنید که برای طرف مقابل قابل درک، سنجش و اندازهگیری و ملموس باشد.
زبان بدن افراد را بخوانید.
امروزه در دنیای تجارت، اهمیت زبان بدن بر کسی پوشیده نیست؛ چرا که توجه به زبان بدن افراد حاضر در مذاکره، به شما کمک میکند تا در طول مذاکره در مسیر درستتری گام بردارید و مسیر مذاکره را به سمتی سوق دهید که پیروزی شما را در پی داشته باشد. بنابراین، وقتی از زبان بدن، به عنوان یکی از راههای بهبود مهارت مذاکره صحبت میکنیم به این دلیل است که ۵۵ درصد از ارتباطات مؤثر، در درجهی اول به زبان بدن شما بستگی دارد و ارتباطات بصری تأثیرگذاری بیشتری نسبت به ارتباطات شفاهی دارند. در ادامه میتوان گفت که آگاهی نسبت به زبان بدن علاوه بر اینکه باید در زبان بدن خودتان متجلی شود باید در خواندنِ زبان بدن طرف مقابل نیز شما را راهنمایی کند.
ادامه دارد…
نگارش و ترجمه: مینا کاظمیان
منبع: www.careeraddict.com